ORDU / FATSA - Bolaman Ortaokulu

8. Sınıf öğrencilerimiz mezun oldu. Haytlarında başarılar dileriz.

May

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda Çoşkuyla Kutlandı. Bütün öğrencilerimizin etkinlikler ile katıldığı ve çok eğlendiği programımızda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ordu Fatsa Bolaman Ortaokulu olarak "SEE For Better Life" isimli KA229 Erasmus projesi dahilinde 06-11.03.2023 tarihleri arasında 3 öğretmen 4 öğrenci ile Sicilya hareketliliğimiz tamamlandı. İtalya hareketliliğine katılan öğretmen ve öğrencilerimiz

bir hafta boyunca gerek eğitim sistemi konusunda gerekse kültürel anlamda pek çok deneyim kazandı. Mayıs ayında gerçekleşecek olan Letonya hareketliliği hazırlıklarına başlandı.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Ahmet Sırrımsı Anadolo Lisesi atölylerine gezi düzenledik. Uzay ve Astronomi Atölyesi, Offoad Araçları Tasarım Atölyesi ve Sanal Gerçeklik Atölyelerini gezip burdaki etkinlikleri deneyimledik.

Mrt

Yirminci yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Bu nedenle çeşitli egzersizler ile sağlıklı görünmenin öneminin anlatıldığı Yaşlılar Haftası düzenlenmektedir. Ana Okulu öğretmenlerimizden Burcu HANCIOĞLU ve Dilek HIDIR öğrencileri ile birlikte Yaşlılar Haftası kutlamak için etkinlik düzenlemişler. Çalışmaları için teşekkür ederiz.

Mrt

Ordu'da yapılan Küçük Erkekler ve Küçük Kızlar Atletizm yarışmasında  erkeklerde Çınar Ali Demirbaş 60 metre koşu yarışmasında İl 2.si Top Fırlatma yarışmasında  il 3.sü olmuştur. Kızlarda 60 metre koşu yarışmasında  Nisa Nur Hısım il 2.si , Uzun Atlama branşında  Zeynep Keskin İl.2.'si  olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan "Orman Haftası" ilçe programı bu yıl okulumuz ev sahipliğinde yapıldı. Yapılan programa; Kaymakamımız Avni Kula, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay,  İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine ait yapılan konuşmanın ardından, Öğrencilerimiz tarafından "Orman Haftası" ile ilgili şiirler okundu ve çeşitli gösterilerin sunumu gerçekleştirildi. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim ve Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında, deprem felaketinden etkilenen 11 İlimiz adına 11 Fidan dikimi gerçekleştirildi.

Mrt

Ordu'da  yapılan Yıldız Erkekler Atletizm yarışmalarında Ferdi olarak katılan öğrencimiz Cenker Ekiz  80 metre hız koşusunda il 3.sü Uzun Atlama  da ise İl 2.si olmuştur.  Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederim.

Mrt

Orman haftası etkinlikleri kapsamında ilçe Orman Haftası programı okulumuzun ev sahipliğinde 23 Mart 2023  Perşembe Günü saat 10.00'da çok amaçlı salonumuzda yapılacaktır.

KANGURU MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ SINAVI OKULUMUZDA YAPILACAKTIR.

Okulumuz gezi kulübü Amasya gezisi düzenledi. Öğrencilerimiz büyük keyif aldı.

OKULUMUZDA ÇÖMLEK ETKİNLİĞİ YAPILDI

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında anılıyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Kas

Mrt

Okulumuz 2020-2022 yılları arasında yürüteceği " SEE for Better Life" adlı Erasmus+ Projesinin temsil ve tanıtma faaliyetlerine başladı.

Proje tanıtım faaliyetleri kapsamında Proje Yürütücümüz İngilizce Öğretmeni  Aysun TAK ve Okul Müdürümüz İbrahim ATİK, İlçe Kaymakamımız Sn. Ömer Lütfi YARAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Saygın ATİNKAYA tarafından kabul edildi.

Okul Müdürümüz ve Proje Yürütücümüzden proje hakkında bilgi alan Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özverilerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.